Antena 3 CNN Externe Prima insulă din Italia declarată liberă de COVID. Vaccinarea în masă, finalizată în 4 zile

Prima insulă din Italia declarată liberă de COVID. Vaccinarea în masă, finalizată în 4 zile

Italia are prima insulă declarată liberă de COVID-19. Este vorba despre Procida, o insulă din golful Napoli, unde campania de vaccinare a durat patru zile.

Prima insulă din Italia declarată liberă de COVID. Vaccinarea în masă, finalizată în 4 zile
Sursa foto: Pexels
de Maria Zărnescu    |    03 Mai 2021   •   18:03

Insula a finalizat vaccinarea în masă, după o campanie de 4 zile, în care au fost imunizați 90% din locuitori. În Procida au fost vaccinate 6.115 persoane din 7.500.

Campania de vaccinare în masă a durat patru zile, de miercuri, 28 aprilie, până sâmbătă, 1 mai.

"Suntem prima insulă care a obținut acest rezultat, dar și prima municipalitate de dimensiuni decente", declară, conform La Stampa, primarul Dino Ambrosino, potrivit Mediafax.

Campania de vaccinare din insula Procida a durat patru zile, din data de 28 aprilie, până la data de 1 mai. Persoanele care au dorit să se imunizeze pentru COVID-19 au fost împărțite pe zile, în funcție de vârstă.

90% din populație, vaccinată în patru zile

De miercuri până sâmbătă, întreaga populație din Procida care nu fusese încă vaccinată a fost chemată la un centru: miercuri au fost invitați cei care au peste 50 de ani, joi cetățenii cu vârste între 40 și 49 de ani, vineri cei cu vârste între 30-39, iar sâmbătă tinerii între 18 și 29 de ani.

Vaccinarea a continuat duminică, 2 mai, cu administrarea de vaccinuri la tineri peste 16 ani sau a rapelului. Procida este o insulă mică din Golful Napoli și este deservită de feriboturi frecvente din Napoli și Ischia.

×
Subiecte în articol: COVID-19 Italia vaccinare Campanie imunizare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close