Antena 3 CNN Externe Insula italiană Lampedusa: Cinci morţi descoperiţi într-o ambarcaţiune cu imigranţi clandestini

Insula italiană Lampedusa: Cinci morţi descoperiţi într-o ambarcaţiune cu imigranţi clandestini

Insula italiană Lampedusa: Cinci morţi descoperiţi într-o ambarcaţiune cu imigranţi clandestini
Sursa foto: Foto: cbc.ca
17 Mar 2012   •   23:01

Cinci persoane au fost găsite moarte într-o ambarcaţiune care transporta imigranţi clandestini, în largul Insulei Lampedusa, a anunţat sâmbătă Paza de Coastă a micii insule italiene, pe care anterior au fost debarcat peste 200 de imigranţi, după ce au fost salvaţi, relatează AFP.
   
Ambarcaţiunea transporta "aproximativ 60 de persoane, aparent originare din Africa subsahariană. Printre acestea se aflau cinci morţi", a declarat  locotenentul de navă Giuseppe Cannarile, din cadrul Pazei de Coastă de la Lampedusa. În opinia sa, la bord exista o urgenţă sanitară, cu pasageri în stare gravă şi două femei însărcinate.
   
Imigranţii au fost debarcaţi sâmbătă pe Insula Lampedusa, unde au fost aduşi la bordul unei nave de patrulare a Poliţiei Vamale.
   
Prefectura din Agrigente (Sicilia) a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele deceselor.
   
Tot sâmbătă, Paza de Coastă a fost nevoită să intervină pentru a salva alte două nave, aflate în dificultate, care transportau imigranţi clandestini, a anunţat Ansa. Portul Lampedusa este principala poartă de intrare în Uniunea Europană a imigranţilor provenind din mai multe ţări din Africa de Nord, ca Tunisia, Libia sau Egiptul.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close