Antena 3 CNN Externe Insurgenţii sirieni au atacat o bază aeriană şi un aeroport militar. 21 de soldaţi au murit

Insurgenţii sirieni au atacat o bază aeriană şi un aeroport militar. 21 de soldaţi au murit

Insurgenţii sirieni au atacat o bază aeriană şi un aeroport militar. 21 de soldaţi au murit
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
03 Noi 2012   •   13:23

Insurgenţii sirieni au atacat sâmbătă o bază aeriană şi un aeroport militar din regiunea Idleb (nord-vest) şi au preluat clădiri guvernamentale la periferia Damascului, în urma unor lupte în care au murit 21 de soldaţi, au afirmat activişti şi o organizaţie neguvernamentală siriană, informează AFP.
   
În provincia Idleb, "rebelii au preluat controlul timp de mai multe ore asupra bazei de apărare aeriană de la Douila, după lupte violente care s-au soldat cu opt răniţi în rândul rebelilor şi un mort în rândul trupelor fidele" regimului, a afirmat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).
   
Ei au pus mâna pe arme şi muniţii înainte de a se retrage după ce aviaţia a început să bombardeze acest sector, a precizat ONG-ul.
   
În aceeaşi provincie, potrivit OSDO, s-au înregistrat "lupte violente" în zona aeroportului Taftanaz, unde rebelii încercau să preia controlul asupra acestei baze de unde decolează avioanele care bombardează oraşele din împrejurimi.
   
La Douma, la 13 kilometri nord-est de Damasc, "rebelii au preluat vineri controlul asupra unui post de poliţie, clădirii municipalităţii şi asupra unui spital", potrivit OSDO, care precizează că luptele violente s-au soldat cu 21 de morţi în rândul soldaţilor.
   
Vineri, 181 de oameni au murit în întreaga ţară, dintre care 61 de civili, 61 de soldaţi şi 59 de rebeli, conform ONG-ului.
   
Potrivit OSDO, peste 36.000 de persoane au murit în Siria de la începutul revoltei populare, în martie 2011, care s-a militarizat treptat în faţa represiunii.

×
Subiecte în articol: soldati Siria OSDO atac morti victime raniti rebeli
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close