Antena 3 CNN Externe Întâlnire crucială în Statele Unite. Donald Trump și Angela Merkel, față în față

Întâlnire crucială în Statele Unite. Donald Trump și Angela Merkel, față în față

Întâlnire crucială în Statele Unite. Donald Trump și Angela Merkel, față în față
17 Mar 2017   •   09:20

Donald Trump şi cancelarul german Angela Merkel se întâlnesc vineri la Casa Albă, o întrevedere care va stabili tonul relaţiei transatlantice cu un preşedinte american care a promis să pună 'America pe primul loc', transmite DPA. 

Trump şi Merkel vor avea o serie de întâlniri pe chestiuni de apărare, comerţ şi securitate şi vor găzdui de asemenea o masă rotundă privind pregătirea vocaţională cu oameni de afaceri americani şi germani de top. Cei doi lideri vor susţine de asemenea o conferinţă de presă comună. 

Întâlnirea trebuia să aibă loc marţi, însă a fost amânată din cauza unei viscol pe coasta de est a SUA. 

Angela Markel a luat poziţii divergente faţă de Donald Trump în legătură cu numeroase teme, de la rolul organizaţiilor internaţionale la primirea de refugiaţi, însă este de aşteptat ca ambele părţi să diminueze potenţialul de conflict pe măsură ce vor ajunge să se cunoască mai bine, comentează DPA. 

Trump ar urma să reitereze apelul ca aliaţii europeni să îşi asume un rol mai puternic în cadrul NATO şi să îi ceară sfaturi lui Merkel în legătură cu gestionarea relaţiei cu Rusia, potrivit unor oficiali de la Casa Albă. 

Pe agenda discuţiilor se vor afla şi cooperarea în probleme de securitate şi contraterorism, precum şi chestiuni economice şi comerciale în contextul apropierii Summitului G20 din iulie de la Hamburg. 

Merkel va dori de asemenea să discute despre situaţiile din Siria, Libia, Afganistan şi Ucraina, precum şi despre lupta împotriva terorismului şi politica faţă de refugiaţi. 

Unul dintre subiectele cheie vor fi cel mai probabil controversata promisiune a lui Trump de a pune 'America pe primul loc' şi poziţia sa privind acordurile comerciale. Merkel este o susţinătoare a acordurilor de liber-schimb şi a deschiderii pieţelor.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: SUA Germania Angela Merkel Donald Trump
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close