Antena 3 CNN Externe Întâlnire privată Barack Obama-Angela Merkel sâmbătă, după summitul G8

Întâlnire privată Barack Obama-Angela Merkel sâmbătă, după summitul G8

Întâlnire privată Barack Obama-Angela Merkel sâmbătă, după summitul G8
Sursa foto: Foto: Mediafax
19 Mai 2012   •   23:39

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama urma să aibă o întâlnire privată, sîmbătă seara, cu cancelarul german Angela Merkel, la finalul summitului G8 de la Camp David (Maryland, est), dominat de criza datoriilor în zona euro, a anunţat un oficial american, potrivit AFP.
   
Această întâlnire va avea loc în contextul în care cele mai puternic industrializate opt ţări din lume, între care şi Statele Unite şi Germania, au anunţat sâmbătă că vor o zonă euro "puternică şi unită", cu Grecia ca membră, şi s-au angajat să "încurajeze creşterea" economică, adoptând în acelaşi timp măsuri împotriva deficitelor.
   
Întâlnirea cu Merkel, o susţinătoare a austerităţii, nu figura iniţial în programul lui Obama la G8. Înainte cu o zi, preşedintele american a insistat, împreună cu omologul său francez François Hollande asupra imperativului creşterii economice.
   
Hollande, care a preluat funcţia în urmă cu patru zile, după ce a fost ales şi în baza promisiunii că va renegocia pactul de stabilitate pentru a include în acesta o întreagă parte consacrată creşterii economice, a dat asigurări că omologul său american a "putut marca o convergenţă" de opinii cu Parisul asupra acestui subiect.
   
Preşedintele francez, ca şi şeful Guvernului italian Mario Monti, prezent de asemenea la Camp David, doreşte orientarea politicii economice a ţării sale în direcţia unei creşteri economice mai importante, un revers al austerităţii promovat de Angela Merkel.
  

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close