Antena 3 CNN Externe Întâmplarea care nu te va mai lăsa să fii la fel. Omul înfrânt de Dumnezeu, pentru a fi ÎNVINGĂTOR

Întâmplarea care nu te va mai lăsa să fii la fel. Omul înfrânt de Dumnezeu, pentru a fi ÎNVINGĂTOR

Întâmplarea care nu te va mai lăsa să fii la fel. Omul înfrânt de Dumnezeu, pentru a fi ÎNVINGĂTOR
Sursa foto: Foto: cnn.com
de O.P.    |    21 Feb 2012   •   11:56

Credea că este mai mult decât un creştin autentic. Credea că are o relaţie mai mult decât specială cu Dumnezeul pe care îl predica de fiecare dată când avea ocazia.

Ed Dobson, un pastor foarte apreciat şi îndrăgit din SUA a aflat că suferă de o boală incurabilă, degenerativă şi că mai avea de trăit 5 sau 6 ani. De atunci viaţa lui s-a schimbat uluitor. Atunci când medicii i-au pus "pecetea" scleroză laterală amiotrofică (SLA) a ştiut că nimic nu va mai fi la fel.

Peste noapte nu a mai putut să meargă, nu a mai putut să vorbească şi vedea cum toate visurile sale se năruiesc.Toate răspunsurile şi certitudinile pe care se baza viaţa lui au dispărut ca prin minune, iar existenţa lui era umplută de un gol imens, născut din miile de întrebări la care nu găsea nicio soluţie.

Atunci a luat o decizie care i-a schimbat total restul vieţii. Şi-a propus ca timp de un an de zile să trăiască pe cât se poate cum a trăit Cel pe care l-a predicat: Iisus Christos. A mâncat, a vorbit, a gândit ca El.

Apoi a încercat să le ofere speranţă celor care suferă de aceeaşi boală ca şi el: "Când încep să vorbesc cu aceşti oameni nu le văd numai chipul, ci le văd şi sufletul. Avem aceleaşi suferinţe, aceleaşi răni, aceeaşi durere profundă. Suntem toţi nişte pelerini pe un drum bătătorit de neputinţa şi întunericum aduse de această boală. Dar important este că vedem o lumină...", a declarat Ed.

Ed se luptă să trăiască, şi declară că nu îl sperie gândul că va muri, ci drumul pe care trebuie să îl parcurgă până în acel moment. Deşi medicii i-au spus că va mai avea de trăit 5-6 ani de la diagnosticare, Ed a trecut prin 11 ani mână în mână cu Modelul pe care îl urmează.

Ce este SLA?

Scleroza laterala amiotrofica, cunoscuta si ca boala Lou Gehrig, se caracterizeaza printr-o pierdere (reducere) progresiva a anumitor celule nervoase ale creierului si maduvei spinarii denumite neuroni motori. Neuronii motori comanda muschii voluntari, muschi care fac posibila miscarea.

ALS este o boala progresiva, invalidanta, fatala. Mersul, vorbitul, mancatul, inghititul si alte functii fundamentale devin mai dificile cu timpul. Aceste afectiuni pot cauza diferite lezari, boli si alte complicatii.

Unu pana la doi oameni din 100000, dezvolta ALS in fiecare an. Barbatii sunt afectati putin mai des decat femeile. Cu toate ca poate debuta la orice varsta, este mai frecventa la varsta mijlocie si la varstnici.
 
Cauzele sclerozei laterale amiotrofice sunt necunoscute. Circa 5-10% din oamenii cu ALS prezinta o forma mostenita a bolii. Scleroza laterala amiotrofica nu este contagioasa.



×
Subiecte în articol: boli moarte decese
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close