Antena 3 CNN Externe Intelectualii musulmani denunţă ?extremismul?

Intelectualii musulmani denunţă ?extremismul?

Intelectualii musulmani denunţă ?extremismul?
Sursa foto: coran
02 Apr 2010   •   09:39

Intelectuali musulmani din toată lumea, care s-au întâlnit în oraşul sfânt din Arabia Saudită- Medina au denunţat "terorismul" şi au apelat la "extremiştii" să se căiască, se arată într-un comunicat.

Conferinţa islamică de patru zile, sponsorizată de ministrul saudit de interne, prinţul Nayef bin Abdul-Aziz, şi organizată de Universitatea Islamică din Medina, a strâns 500 de participanţi. Savanţii au condamnat "toate actele de terorism oriunde au loc şi oricine este în spatele lor," se scrie în concluzia conferinţei. Intelectualii au mai criticat şi "răul făcut civililor neînarmaţi şi unităţilor civile sub pretextul combaterii terorismului internaţional."

Declaraţia publicată de organizatori cere extremiştilor "să revină la bun simţ şi să urmeze calea grupurilor ce au anunţat căinţa şi au respins actele de terorism."

"Ţineţi-vă de islamul moderat şi toleranţa faţă de alţii ," şi "respingeţi falsele interpretări ale ... jihadului," se cere tinerilor musulmani. Conferinţa cere comunităţilor musulmane in ţările non-musulmanie să îi încurajeze copiii "să adopte o înţelegere moderată a islamului, respectul pentru alţii şi respectarea legilor locale."

Se cere de asemenea acelor state să respecte drepturile musulmanilor şi "să îi trateze egal cu alţi membri ai comunităţii."

Arabia Saudită, ce practică o versiune Wahhabi ultra-conservatoare a islamului, a atacat în ultima perioadă ceea ce a considerat grupuri extremiste. Al-Qaeda, care este acuzată că a ucis 150-200 persoane în regat în perioada 2003 - 2006, a fost în mod special vizată.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close