Antena 3 CNN Externe Intemperiile fac ravagii în Europa. Stare de urgenţă în Bulgaria, 10.000 de evacuaţi în Albania

Intemperiile fac ravagii în Europa. Stare de urgenţă în Bulgaria, 10.000 de evacuaţi în Albania

Intemperiile fac ravagii în Europa. Stare de urgenţă în Bulgaria, 10.000 de evacuaţi în Albania
Sursa foto: Foto: Video News
05 Dec 2010   •   12:53

Intemperiile fac ravagii în Europa. În vreme ce ţările nordice sunt paralizate de ger şi zăpadă, estul continentului e sub ape. Drumul european care leagă Sofia de graniţa cu Grecia a fost închis din cauza inundaţiilor

În capitala Bulgariei, Sofia, a fost decretată starea de urgenţă, din cauza ploilor abundente care nu mai contenesc să cadă de două zile. Mai multe străzi au fost închise după ce au fost acoperite de un strat de apă de peste 15 cm. În plus, câteva sate din jurul capitalei riscă să fie evacuate. Probleme similare se mai întâlnesc în Croaţia şi Bosnia.

În Albania, peste 4.000 de case au fost inundate şi 10.000 de oameni au au fost evacuaţi.

Cea mai afectată este o provincie din nord vestul ţării, unde autorităţile au decretat starea de dezastru natural. Mai multe localităţi au rămas în beznă după ce apa a avariat grav reţeaua de elctricitate.

În loc de ape, polonezii se luptă cu gerul şi zăpada. Temperaturile au scăzut, în ultimele nopţi, până la minus 25 de grade celsius. Zeci de oameni, majoritatea persoane fără adăpost, au murit îngheţaţi.

În Cehia, transportul feroviar a fost perturbat din cauza bucăţilor de gheaţă care au blochat macazurile. În plus, poleiul de pe şosele a provocat mai multe accidente în lanţ.

În sudul Austriei, zăpada a blocat câteva drumuri, iar mii de locuinţe au rămas fără curent electric. Iar traficul aerian din marea Britanie e dat peste cap de câteva zile, din cauza frigului şi a ninsorilor.

Iarna nu i-a iertat nici pe americani. Ninsorile abundente au paralizat câteva localităţi din statul New York. Startul de zăpadă de pe şosele a atins aproape o jumătate de metru. Oamenii au fost nevoiţi să-şi croiască drum spre serviciu, cu lopeţile.  Mai multe autostrăzi au fost închise din cauza condiţiilor meto nefavorabile.

 


×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close