Antena 3 CNN Externe Interdicţia impusă cercetărilor din domeniul celulelor suşă embrionare, ridicată de Obama

Interdicţia impusă cercetărilor din domeniul celulelor suşă embrionare, ridicată de Obama

Interdicţia impusă cercetărilor din domeniul celulelor suşă embrionare, ridicată de Obama
Sursa foto: doctor
16 Feb 2009   •   13:50

Preşedintele american Barack Obama s-a hotărât să ridice interdicţia impusă, cu opt ani în urmă, de Goerge W. Bush asupra cercetării în domeniul celulelor suşă embrionare, anunţă Reuters. Informaţia a fost furnzată de consilierul preşedintelui Obama, David Axelrod, în cadrul unei emisiuni televizate.
În 2001, Bush a redus fondurile federale destinate cercetărilor asupra celulor suşă embrionare care erau deja colectate. La acea vreme, măsura a fost interpretată drept o încercare de a atrage simpatia conservatorilor. Aceştia considerau că cercetările asupra celulelor suşă sunt o formă de distrugere a unor potenţiale vieţi, întrucât celulele sunt extrase din embrioni umani.
Celulele suşă embrionare se pot dezvolta în organism în orice tip de celulă sau ţesut. Potrivit oamenilor de ştiinţă, studiile asupra acestor celule ar putea sta la baza unor modalităţi de tratament pentru afecţiuni cronice, grave, precum diabetul, Parkinson şi maladiile cardiace.
Încă din timpul campaniei electorale, preşedintele Barack Obama a promis că va ridica interdicţia impusă de Bush. Mai mult, Obama a promis că va reda ştiinţei şi cercetării rolul cuvenit.
Potrivit Departamentului pentru reglementarea medicamentelor şi alimentelor din SUA, în curând vor fi realizate primele teste cu celulele suşă. Acestea fo fi utilizate pentru îa regenera nervii spinali, în cazul pacienţilor cu afecţiuni ale coloanei vertebrale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA Barack Obama cercetare
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close