Antena 3 CNN Externe Interdicții pentru suporteri, din cauza amenințărilor teroriste

Interdicții pentru suporteri, din cauza amenințărilor teroriste

Interdicții pentru suporteri, din cauza amenințărilor teroriste
22 Noi 2015   •   20:08

Suporterii echipei belgiene de fotbal Gent au interdicție să se deplaseze la meciul de marți de la Lyon, din etapa a 5-a grupelor Ligii Campionilor, a precizat o hotărâre a ministerului francez de Interne, publicată duminică în Monitorul Oficial, informează Agerpres.

"Atentatele de pe 13 noiembrie (de la Paris și St Denis) dovedesc nivelul deosebit de ridicat al amenințării teroriste", iar forțele de ordine nu trebuie "să fie deturnate de la această misiune prioritară", a precizat această hotărâre, amintind că "există o rivalitate între grupările de suporteri belgieni și lyonezi, în contradicție cu orice spirit sportiv".

Interdicția de deplasare va fi valabilă de luni, la ora locală 12,00, până marți la miezul nopții. Este interzisă "deplasarea individuală sau colectivă, prin orice mijloace, a oricărei persoane prevalându-se de calitatea de suporter al lui KKA Gent sau comportându-se ca atare", între toate punctele frontaliere franceze — rutiere, feroviare sau aeroportuare — și orașul Lyon.

×
Subiecte în articol: suporteri interdictie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close