Antena 3 Externe Dreptul la o conexiune de internet rapidă, prevăzut prin lege în Germania

Dreptul la o conexiune de internet rapidă, prevăzut prin lege în Germania

de Alexandra Ionescu    |    22 Apr 2021   •   23:40
Dreptul la o conexiune de internet rapidă, prevăzut prin lege în Germania Hepta

Germanii vor putea beneficia în scurt timp de dreptul legal la o conexiune de internet rapidă, în condiţiile în care ritmul lent al digitalizării în unele părţi ale ţării se profilează ca una dintre temele de campanie ale alegerilor legislative din septembrie.

Bundestag (camera inferioară a parlamentului)  a aprobat joi un proiect de lege care le acordă cetăţenilor dreptul de a solicita conexiuni de internet mai bune, de la jumătatea anului viitor, relatează dpa.

Proiectul, care mai trebuie adoptat de camera superioară, Bundesrat, prevede stabilirea de specificaţii minime, care încă nu au fost calculate, pentru descărcarea şi încărcarea de materiale online, precum şi pentru timpul de răspuns.

În ce priveşte descărcările, se discută de un etalon de 30 de megabiţi pe secundă, dar probabil nivelul minim legal, obligatoriu, va fi sub 20 de megabiţi, urmând să crească pe parcursul câtorva ani.

Legea în acest sens este deosebit de importantă pentru cei care trăiesc în unele zone rurale şi la periferiile oraşelor, unde prezenţa reţelelor de internet este deocamdată deficitară. (Sursa Agerpres)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close