Antena 3 CNN Externe Internetul distruge presa. Televiziunea rezistă

Internetul distruge presa. Televiziunea rezistă

Internetul distruge presa. Televiziunea rezistă
Sursa foto: Foto: curacaochronicle.com
19 Iun 2015   •   18:28

Televiziunea nu pierde aşa mult teren în faţa internetului. Consumul TV a scăzut cu doar 6% între 2010 şi 2014, potrivit Zenith România. Internetul este însă tot mai prezent în consumul de media. Vorbim de o crestere pe acest segment de 1,4 % în 2015.

Consmul de media la nivel global a crescut treptat între 2010 şi 2014, iar cantitatea de timp alocată internetului aproape s-a dublat de la o medie de 59.6 minute pe zi, la 109.5 minute pe zi. Timpul alocat pentru media tradiţională s-a redus, tar tendinţa este în creştere.

Tendinţa de creştere a consumului de internet se aplică şi pentru Romania, mai ales datorită telefoanelor inteligente şi a tabletelor, dar şi a diversificării şi accesibilităţii ofertelor furnizorilor de servicii. România se situează pe locul 4 în lume privind viteza de conectare la internet.

Consumul TV a scăzut cu doar 6,0%. Cifrele se referă exclusiv la timpul petrecut în aceste medii în formele lor tradiţionale. Utilizarea lor în forma online este inclusă în consumul de internet.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close