Antena 3 CNN Externe Internetul, prietenul cel mai bun al traficanţilor de droguri

Internetul, prietenul cel mai bun al traficanţilor de droguri

Internetul, prietenul cel mai bun al traficanţilor de droguri
Sursa foto: canabis si internet
19 Feb 2009   •   15:39

Internetul joacă un rol tot mai important în traficul ilegal de droguri, arată un raport al Organizaţiei internaţionale care monitorizează traficul şi consumul de narcotice. Potrivit publicaţiei The Guardian, reprezentanţii organizaţiei cer autorităţilor să ia măsuri mai dure în acest domeniu.
"Traficanţii de droguri sunt principalii utilizatori ai unor mesaje criptate pe Internet care se sustrag astfel legii, coordonează transporturi de droguri şi spală bani. Este nevoie de un răspuns global, coordonat pentru a face faţă acestei provocări", arată raportul.
Organizaţiile criminale sunt prezente sunt forma companiilor fictive. Acestea achiziţionează substanţele necesare pentru a fabrica amfetamine, metaamfetamine şi esctasy şi folosesc autorizaţii false care provin din state în care controalele nu sunt suficient de stricte.
"Internetul este o problemă majoră", susţine Hamid Ghodse, preşedintele comisiei. "Există farmacii ilegale pe Internet, iar acestea nu au limite naturale", a adăugat acesta.
Potrivit lui Ghodse, statele din Europa ar trebui să acorde mai multă atenţie acestei probleme.
Drogul cel mai des folosit de europeni rămâne canabisul. Cei mai mulţi consumatori de droguri sunt din Marea Britanie, Italia, Franţa şi Danemarca. La polul opus se află Bulgaria, Malta şi România.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: trafic de droguri internet raport
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close