Antena 3 CNN Externe INTERVENŢIE ÎN FORŢĂ a forţelor de ordine din Kiev, pentru dispersarea manifestanţilor opoziţiei

INTERVENŢIE ÎN FORŢĂ a forţelor de ordine din Kiev, pentru dispersarea manifestanţilor opoziţiei

INTERVENŢIE ÎN FORŢĂ a forţelor de ordine din Kiev, pentru dispersarea manifestanţilor opoziţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
30 Noi 2013   •   12:23

Forţele de ordine au intervenit violent, sâmbătă dimineaţă, pentru dispersarea manifestanţilor opoziţiei adunaţi în centrul Kievului, zeci de protestatari fiind răniţi, informează AFP, conform Mediafax.

Forţele de ordine au intervenit în Piaţa Independenţei din Kiev, unde aproximativ 1.000 de manifestanţi rămăseseră în urma protestelor de vineri.
"Manifestanţii au fost dispersaţi cu brutalitate, zeci de persoane fiind rănite, iar alte zeci fiind reţinute", a declarat deputatul Andrei Şevcenko. "Ucraina nu s-a mai confruntat cu o asemenea situaţie", a adăugat el.
Site-ul de ştiri al opoziţiei Ukrainskaia Pravda a difuzat imagini care arată manifestanţi având sânge pe feţe. De asemenea, înregistrări video surprind intervenţia brutală a forţelor de ordine.
Liderii opoziţiei ucrainene au cerut, vineri seară, demisia preşedintelui Viktor Ianukovici, după refuzul acestuia de semnare a acordului de asociere cu Uniunea Europeană. "Cerem demisia preşedintelui Ianukovici", au declarat principalii lideri ai opoziţiei într-o rezoluţie citită vineri seară în faţa celor aproximativ 10.000 de manifestanţi adunaţi în Piaţa Independenţei din Kiev. 
"Cerem iniţierea procedurii de demitere a preşedintelui de către Parlament şi organizarea alegerilor prezidenţiale înainte de anul 2015", a declarat Arseni Iaţeniuk, un apropiat al Iuliei Timoşenko. 
"Sabotarea semnării acordului de asociere este un act de trădare", a spus, la rândul său, Vitali Kliţciko, fost campion la box şi liderul partidului Udar. 
Preşedintele Viktor Ianukovici a renunţat, săptămâna trecută, la negocierile Ucrainei în vederea semnării acordului de asociere cu UE.
 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close