Antena 3 CNN Externe Intervenţie în forţă a poliţiştilor londonezi pentru căutarea cerşetorilor români. 13 persoane au fost reţinute

Intervenţie în forţă a poliţiştilor londonezi pentru căutarea cerşetorilor români. 13 persoane au fost reţinute

Intervenţie în forţă a poliţiştilor londonezi pentru căutarea cerşetorilor români. 13 persoane au fost reţinute
Sursa foto: Foto: framework.latimes.com
18 Mai 2012   •   18:14

Poliţia metropolitană a intervenit, în cursul nopţii de joi spre vineri, după relatările privind prezenţa unor cerşetori români din centrul Londrei, arestând 13 persoane, inclusiv patru femei însărcinate, informează BBC News online.
   
Scotland Yard a comunicat că operaţiunea, vizând persoane fără adăpost şi cerşetori, este o reacţie la relatările despre prezenţa unor grupuri de infractori români.
   
La intervenţie au participat agenţi ai poliţiei metropolitane şi ai poliţiei de frontieră.
   
În cursul nopţii de joi spre vineri au fost arestate 13 persoane, inclusiv patru femei însărcinate. Nu au fost dezvăluite naţionalităţile persoanelor arestate.
   
Presa londoneză a relatat zilele trecute că cerşetori români, evacuaţi de către poliţie din Marble Arch luna trecută, au instalat o nouă tabără la mai puţin de 50 de metri distanţă, într-un parc din centrul Londrei, aproximativ 50 dintre ei dormind în tufişuri.
   
Cei aproximativ 50 de cerşetori români dorm în tufişuri, în zona Mayfair, intens frecventată de turişti şi înconjurată de unele dintre cele mai exclusiviste hoteluri şi restaurante din Londra. Grupări infracţionale par să îi aducă din România înainte de Jocurile Olimpice, aceştia fiind "repartizaţi" dinainte în grupuri de cerşetori, hoţi de buzunare şi prostituate, potrivit presei britanice.
   
Ministerul român al Afacerilor Externe a precizat că articolul publicat marţi de London Evening Standard despre cerşetorii români din centrul Londrei reia ştiri apărute în presa britanică în aprilie.

×
Subiecte în articol: Londra Marea Britanie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close