Antena 3 CNN Externe Interviu cu Volodimir Zelenski, interzis în Rusia

Interviu cu Volodimir Zelenski, interzis în Rusia

Autoritatea de supraveghere a comunicațiilor din Rusia, Roskomnadzor, a transmis duminică presei ruse să nu publice un interviu cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și a declarat că a început o anchetă care vizează publicațiile care l-au intervievat pe liderul ucrainean.

Interviu cu Volodimir Zelenski, interzis în Rusia
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    27 Mar 2022   •   21:29

Într-o scurtă declarație distribuită de autoritatea de supraveghere pe rețelele de socializare și postată pe site-ul său, Roskomnadzor a transmis că o serie de publicații rusești au făcut un interviu cu Zelenski.

„Roskomnadzor avertizează mass-media rusă cu privire la necesitatea de a se abține de la publicarea acestui interviu”, se arată în comunicatul Roskomnadzor, citat de Reuters.

Roskomnadzor a luat mai multe decizii în ceea ce privește limitarea circulației în mass-media rusească a informațiilor din surse occidentale de la începutul invaziei în Ucraina.

Autoritatea de supraveghere a blocat serviciul de agregare de știri al companiei Alphabet, Google News, acuzând că permite accesul la informații false despre operațiunea militară a Rusiei în Ucraina.

„Am confirmat că unii oameni întâmpină dificultăți în accesarea aplicației Google News și a site-ului web din Rusia și că acest lucru nu se datorează unor probleme tehnice din partea noastră”, a spus Google într-un comunicat.

Agenția de știri Interfax a spus că Roskomnadzor a acționat la solicitarea procurorului general al Rusiei.

„Resursa americană de știri online în cauză a oferit acces la numeroase publicații și materiale care conțin informații neautentice și importante pentru public despre cursul operațiunii militare speciale pe teritoriul Ucrainei”, a transmis autoritatea de reglementare.

 

 

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Rusia
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close