Antena 3 CNN Externe Interzis cu umbrele, rucsacuri şi cărucioare de copii la ceremonia de învestire a lui Barack Obama

Interzis cu umbrele, rucsacuri şi cărucioare de copii la ceremonia de învestire a lui Barack Obama

Interzis cu umbrele, rucsacuri şi cărucioare de copii la ceremonia de învestire a lui Barack Obama
23 Dec 2008   •   11:28

Cărucioarele pentru copii, umbrelele şi rucsacurile - acestea sunt unele dintre obiectele interzise în mai multe zone din Washington în timpul ceremoniei de învestire a preşedintelui ales Barack Obama, la 20 ianuarie, pentru care milioane de oameni sunt aşteptaţi în capitală .
Cu mai puţin de o lună până la festivităţile istorice din capitala federală americană, autorităţile prezintă în fiecare zi noi interdicţii, în timp ce scenariile şi estimările asupra numărului-record de vizitatori sunt revizuite în scădere. Statisticile de genul patru până la cinci milioane de oameni, lansate de primărie, sunt revizuite acum de autorităţi, care mizează o participare mai mică, însă tot record, de circa două milioane de oameni, potrivit Washington Post. Numărul cel mai mare de oameni prezenţi la o ceremonie de învestire a fost înregistrat în 1965, în timpul învestirii succesorului lui JF Kennedy, Lyndon Johnson, la care au participat 1,2 milioane de persoane, scrie AFP.
La începutul planificării evenimentului, comisiile pentru organizarea ceremoniilor au mizat pe un public de şase milioane, însă au redus cifra la două milioane, a declarat Jawauna Greene, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de transport din Maryland, citată de Washington Post.
Pe parcursul defilării, pe Pennsylvanie Avenue, care trece prin faţa Casei Albe, pancartele şi bannerele vor fi interzise. "Oamenii vor trebui să rămână în zone prestabilite, trebuie să se pregătească să aştepte câteva ore bune", a spus comisia din Congres însărcinată cu organizarea depunerii jurământului de către Barack Obama şi vicepreşedintele ales Joe Biden.
În ziua învestirii, există riscul să fie foarte frig şi umiditate ridicată, însă vor fi oferite pături şi pelerine pentru ploaie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama Casa Alba Washington
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close