Antena 3 CNN Externe După ce a fost interzis de Facebook și Twitter, Donald Trump și-a făcut propria rețea de socializare

După ce a fost interzis de Facebook și Twitter, Donald Trump și-a făcut propria rețea de socializare

Truth Social, noua rețea de socializare a lui Donald Trump, a fost lansată duminică seara în App Store-ul Apple, marcând revenirea fostului președinte american pe rețelele de socializare, după ce a fost interzis pe Facebook și Twitter anul trecut.

După ce a fost interzis de Facebook și Twitter, Donald Trump și-a făcut propria rețea de socializare
Sursa foto: Getty Images/ Scott Olson
de Cerasela Stafie    |    21 Feb 2022   •   14:09

Aplicația a devenit disponibilă pentru descărcare cu puțin timp înainte de miezul nopții, în SUA, și a fost descărcată automat pe dispozitivele Apple Inc ale utilizatorilor care au precomandat-o.

Unii utilizatori au raportat fie că au avut probleme la înregistrarea unui cont, fie că au fost adăugați pe o listă de așteptare cu un mesaj: „din cauza cererii masive, v-am plasat pe lista noastră de așteptare”.

Aplicația a fost disponibilă pentru persoanele invitate să o folosească și în timpul fazei de testare, transmite Reuters.

Trump a fost interzis pe Twitter Inc, Facebook și Alphabet Inc YouTube în urma atacului susținătorilor săi din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA, după ce a fost acuzat că a postat mesaje care incită la violență.

Condus de fostul reprezentant republican al SUA Devin Nunes, Trump Media & Technology Group (TMTG), compania din spatele Truth Social, se alătură unui portofoliu în creștere de companii de tehnologie care se poziționează ca noi campioni ai libertății de exprimare și speră să atragă utilizatorii care simt că opiniile lor sunt suprimate pe platforme mai consacrate.
Până acum, niciuna dintre companiile mai noi, care includ concurenții de pe Twitter Gettr și Parler și site-ul video Rumble, nu s-a apropiat de popularitatea omologilor lor mainstream.

„Săptămâna aceasta vom începe să lansăm pe Apple App Store. Va fi minunat, pentru că vom primi atât de mulți oameni care vor fi pe platformă”, a spus Nunes într-o apariție de duminică la Fox News.

”Obiectivul nostru este, cred că îl vom atinge, cred că până la sfârșitul lunii martie vom fi pe deplin operaționali cel puțin în Statele Unite”, a adăugat el.

Pagina magazinului de aplicații Truth Social care detaliază istoricul versiunilor a arătat că prima versiune publică a aplicației sau versiunea 1.0 a fost disponibilă în urmă cu o zi. Versiunea actuală, 1.0.1, include ”remedieri de erori”, conform paginii.

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close