Antena 3 CNN Externe Într-un mesaj de Crăciun, Snowden cere încetarea monitorizării masive a comunicaţiilor

Într-un mesaj de Crăciun, Snowden cere încetarea monitorizării masive a comunicaţiilor

Într-un mesaj de Crăciun, Snowden cere încetarea monitorizării masive a comunicaţiilor
de M.T.    |    26 Dec 2013   •   14:57

Edward Snowden, fostul consultant al Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională (NSA), a transmis „un mesaj alternativ” de Crăciun, cerând încetarea activităţilor masive de supraveghere a comunicaţiilor, informează Mediafax.

Discursul său a fost difuzat de postul britanic Channel 4, ca alternativă la mesajul tradiţional de Crăciun al reginei Elisabeta a II-a.

„Un copil născut astăzi nu va mai avea nicio concepţie de protejare a vieţii private. Nu va şti niciodată ce înseamnă un moment privat, un gând neînregistrat”, a spus Snowden.

Americanul de 30 de ani a primit azil politic temporar în Rusia, după ce a dezvăluit informaţii secrete despre programele americane de monitorizare a comunicaţiilor.

În discursul său, Snowden a făcut referire la George Orwell, explicând că tehnicile de supraveghere descrise de acesta „erau nimic în comparaţie cu ce există în prezent”.

În urmă cu câteva zile, Edward Snowden a acordat un interviu în care susţinea că misiunea sa a fost deja îndeplinită, în contextul în care informaţiile secrete pe care le-a dezvăluit au condus la reconfigurarea politicilor americane de spionaj.

„Din punctul meu de vedere, misiunea a fost deja îndeplinită. Am câştigat deja", a spus Snowden pentru ziarul The Washington Post.

Fostul colaborator al NSA s-a declarat satisfăcut de faptul că presa a putut dezvălui informaţii despre modul în care agenţiile de spionaj americane interceptează telefoanele şi datele online.

Imediat ce am văzut că jurnaliştii pot munci, tot ceea ce am încercat să fac s-a confirmat. Obiectivul meu nu este schimbarea societăţii, ci să ofer societăţii şansa de a stabili dacă se poate schimba singură”, a explicat Snowden.

×
Subiecte în articol: Edward Snowden mesaj de Craciun NSA SUA
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close