Antena 3 CNN Externe Întrevedere între oficiali chinezi şi norvegieni, anulată după acordarea Premiului Nobel pentru Pace

Întrevedere între oficiali chinezi şi norvegieni, anulată după acordarea Premiului Nobel pentru Pace

Întrevedere între oficiali chinezi şi norvegieni, anulată după acordarea Premiului Nobel pentru Pace
11 Oct 2010   •   20:27

O întrevedere ministerială programată să aibă loc miercuri între oficiali chinezi şi norvegieni responsabili de pescuit a fost anulată, ca reacţie la acordarea Premiului Nobel pentru Pace disidentului chinez Liu Xiaobo. Anunţul privind anulare întrevederii a fost făcut de Guvernul norvegian.

"Da, întâlnirea între ministrul novergian al Pescuitului, Lisbeth Berg-Hansen, şi adjunctul ministrului chinez al Pescuitului, prevăzută miercuri la Beijing, a fost anulată de autorităţile chineze", a confirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului norvegian de Externe, Ragnhild Imerslund, citat de AFP.

"Nu am primit nicio explicaţie. Dar considerăm că este vorba despre o reacţie la decizia comitetului Nobel", a adăugat Imerslund. Oficialul şi-a manifestat regretul faţă de anularea unei reuniuni "atât de importante pentru cele două ţări".

"În definitiv, comitetul Nobel este complet independent de Guvernul norvegian", a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Premiul Nobel pentru Pace i-a fost acordat, vineri, lui Liu Xiaobo, aflat în detenţie din 2009. Distincţia a fost acordată pentru "eforturile durabile şi nonviolente în favoarea drepturilor omului în China".

După acordarea Premiului Nobel, apelurile pentru eliberarea lui Xiaobo s-au multiplicat în întreaga lume, iar soţia disidentului a fost plasată în arest la domiciliu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: premiu Premiul Nobel pace intalnire
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close