Antena 3 CNN Externe Inundații puternice în India și Bangladesh | Zeci de persoane au murit

Inundații puternice în India și Bangladesh | Zeci de persoane au murit

Inundaţiile din Bangladesh şi India afectează milioane de oameni. Zeci de persoane au murit, iar pagubele sunt însemnate, potrivit BBC.

Inundații puternice în India și Bangladesh | Zeci de persoane au murit
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    22 Mai 2022   •   15:48

Inundaţiile şi alunecările de teren din unele zone din Bangladesh şi din estul Indiei au afectat milioane de oameni şi au provocat moartea a peste 50 de persoane.

Regiunea de nord-est a Bangladeshului a cunoscut unele dintre cele mai grave inundaţii din ultimele aproape două decenii. Inundaţiile au început în această săptămână. Cele două ţări sunt predispuse la inundaţii, iar experţii spun că schimbările climatice cresc probabilitatea unor astfel de evenimente în întreaga lume.

Multe părți din Bangladesh și regiunile învecinate din India sunt predispuse la inundații, iar experții au spus că schimbările climatice cresc probabilitatea unor fenomene meteorologice extreme în întreaga lume.

Fiecare grad suplimentar de încălzire globală crește cantitatea de apă din atmosferă cu aproximativ 7 procente, cu efecte inevitabile asupra precipitațiilor.

Cel puțin 47 de persoane au fost ucise în India săptămâna aceasta în zile de inundații, alunecări de teren și furtuni, potrivit autorităților locale de gestionare a dezastrelor.

În statul Assam, care se învecinează cu Bangladesh, cel puțin 14 persoane au murit în alunecări de teren și inundații.

×
Subiecte în articol: India Bangladesh inundatii
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close