Antena 3 CNN Externe Inundații catastrofale în Indonezia. Cel puțin 10 persoane au murit

Inundații catastrofale în Indonezia. Cel puțin 10 persoane au murit

Inundații catastrofale în Indonezia. Cel puțin 10 persoane au murit
21 Sep 2016   •   08:31

Zece persoane au murit şi trei sunt date dispărute în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren produse pe insula Java din Indonezia, potrivit unui comunicat oficial emis miercuri de autorităţile locale, informează AFP. 

Ploile torenţiale au declanşat, miercuri dimineaţă, inundaţii în Garut, în vestul insulei Java, iar apa s-a ridicat rapid la circa 2 metri, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor, Sutopo Purwo Nugroho. Potrivit oficialului, datele preliminare ale Agenţiei arată că în Garut ''opt persoane au murit şi una este încă dispărută'' după ce un râu a ieşit din matcă. Alte treizeci de persoane au fost rănite, dintre care patru grav, iar alte sute au fost nevoite să-şi abandoneze casele din cauza creşterii nivelului apelor. 

Adăposturi de urgenţă şi bucătării temporare au fost amplasate pentru a-i ajuta pe cei care au rămas fără locuinţe din cauza dezastrului. 

În vestul insulei Java, ploile torenţiale au cauzat alunecări de teren, în regiunea Sumedang, provocând decesul a două persoane. Alţi doi locuitori este posibil să fi fost îngropaţi de vii într-o avalanşă de noroi şi pietre, mai arată sursa citată. 

Agenţiei naţională pentru gestionarea dezastrelor a recomandat locuitorilor din zonă să fie vigilenţi în acest sezon deoarece fenomenul meteorologic La Nina - care antrenează ploi torenţiale în anumite zone ale globului - riscă să provoace cantităţi neobişnuite de precipitaţii în această perioadă a anului. 

În iunie, aproape cincizeci de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza ploilor torenţiale şi a alunecărilor de teren în centrul insulei Java.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close