Antena 3 CNN Externe Inundaţii catastrofale în SUA, soldate cu cel puţin opt morţi. "Toate ambulanţele sunt pe teren"

Inundaţii catastrofale în SUA, soldate cu cel puţin opt morţi. "Toate ambulanţele sunt pe teren"

Inundaţii catastrofale în SUA, soldate cu cel puţin opt morţi. "Toate ambulanţele sunt pe teren"
de S.T.    |    05 Oct 2015   •   08:21

Cel puţin opt persoane au murit în statele americane South Carolina şi North Carolina, din sud-estul SUA, unde se înregistrează inundaţii grave, provocate de ploile torenţiale din ultimele zile, relatează Reuters.
   
Potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie, în unele părţi din centrul statului South Carolina s-au înregistrat 500 de litri de precipitaţii pe metrul pătrat, începând de vineri.
   
Guvernatorul din South Carolina, Nikki Haley, a declarat că statul a fost afectat de ploi care se aşteaptă o dată la 1.000 de ani, iar râul Congaree a atins cel mai ridicat nivel din 1936 până în prezent.
   
"Dacă sunteţi în casă, rămâneţi în casă. Nu este cazul să ieşiţi să faceţi poze", i-a îndemnat Haley pe locuitori.
   
Şase decese legate de vremea nefavorabilă au fost înregistrate în South Carolina, dintre care patru în accidente rutiere, iar alte două persoane au murit în North Carolina.
   
Ploile au inundat autostrăzi de-a lungul litoralului statului South Carolina, între Charleston şi Georgetown, a precizat Serviciul Naţional de Meteorologie. Georgetown, un oraş cu 9.000 de locuitori, este în mare parte sub ape.
   
"Toate ambulanţele sunt pe teren, răspunzând apelurilor. Oamenii sunt evacuaţi din case cu bărcile", a declarat purtătoarea de cuvânt a comitatului Georgetown, Jackie Broach.
   

×
Subiecte în articol: inundatii morti ploi
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close