Antena 3 CNN Externe Potop la Chişinău. Străzile, acoperite de ape | Zborurile spre capitala Moldovei, deviate

Potop la Chişinău. Străzile, acoperite de ape | Zborurile spre capitala Moldovei, deviate

O ploaie puternică a inundat mai multe străzi din Chişinău. Nivelul apei a ajuns în unele zone chiar și la aproape un metru. Mai multe zboruri au fost deviate din cauza condiţiilor meteo extreme.

Potop la Chişinău. Străzile, acoperite de ape | Zborurile spre capitala Moldovei, deviate
Sursa foto: agoramd
de Silvia Preda    |    30 Aug 2022   •   22:59

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, declară că dispeceratul preia toate apelurile și se intervine conform priorităților. 

Edilul i-a rugat pe chișinăuieni să circule pe străzi doar în caz de urgență.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mai multe străzi din Chişinău au fost inundate în urma ploii din această seară. Unele porţiuni de drum s-au transformat în adevărate lacuri şi zeci de șoferi au rămas blocați din cauza șuvoaielor de apă. Tot din cauza ploilor abundente a fost afectat şi traficul aerian.

Inundaţii în Chişinău. Pe strada Albișoara o ambulanță a rămas blocată în mijlocul apei

Autorităţile au intervenit pentru a debloca persoanele care se aflau în ambulanță.

Potop în Chişinău. Zborurile spre capitala Moldovei au fost deviate

Străzile din Chişinău au fost inundate, marţi seară, în urma unei ploi torenţiale. Sunt numeroase probleme și la zboruri. Zborul Wizz Air UK W93798 Londra LTN - Chișinău a intrat în zonă de așteptare la vest de Iași.

Din cauza condițiilor meteo, avionul nu a putut ateriza în capitala Republicii Moldova. După o oră și 40 de minute de așteptare în aer, avionul companiei low-cost se îndreaptă din nou spre aeroportul din Chișinău.

Zborul Turkish Airlines TK271 Istanbul - Chișinău operat marți seară cu un Airbus A321 (TC-JSV) se întoarce pe aeroportul de origine. Aterizarea în capitala Republicii Moldova nu a fost posibilă din cauza condițiilor meteo.

Şi Zborul TK272 Chișinău - Istanbul a fost anulat, iar pasagerii zborului care se întoarce la Istanbul vor zbura spre Republica Moldova, probabil, miercuri.

Cod Galben de instabilitate atmosferică în Chişinău

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de Cod Galben de instabilitate atmosferică. Atenționarea meteo va fi valabilă până la miezul nopții. Potrivit sinopticienilor, în perioada vizată se prevăd ploi cu descărcări electrice, izolat verse puternice (15-45 l/m²) și vijelie în rafale de până la 72 km/h.

 

×
Subiecte în articol: Chisinau inundatii Ion Ceban
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close