Antena 3 CNN Externe Inundații în Crimeea. Regim de urgență în Yalta, după ce orașul a fost cuprins de ape

Inundații în Crimeea. Regim de urgență în Yalta, după ce orașul a fost cuprins de ape

Orașul Yalta, din Crimeea a fost inundat în cursul zilei de vineri, după ce râul și-a ieșit din matcă, în urma ploilor abundente din ultimele zile.

Inundații în Crimeea. Regim de urgență în Yalta, după ce orașul a fost cuprins de ape
de Maria Zărnescu    |    18 Iun 2021   •   14:52

Imagini cu mașinile luate de viitură au devenit rapid virale în mediul online. Străzile din localitate sunt pline de apă, se circulă cu dificultate, sau chiar deloc, iar cetățenii se tem să nu rămână fără electricitate.

Autoritățile locale au create echipe mobile care să se ocupe de salvarea sau evacuare oamenilor, iar potrivit presei din Republica Moldova, s-a decis și decretarea regimului de urgență. Șeful orașului a cerut localnicilor din Yalta să rămână în case și să evite cât mai mult deplasările.

Guvernatorul, filmat când se plimba cu barca, iar gărzile de corp înoată în spatele lui

Un videoclip în care Serghei Aksionov, guvernatorul Crimeei, este plimbat cu barca, iar bodyguarzii îl urmează înotând, a devenit viral pe rețelele de socializare.

În imagini se vede cum 3 bărbați care asigurau securitatea oficialului, înoată în spatele bărcii, în timp ce acesta este filmat privind la dezastrul creat de ape.

Totul s-a întâmplat în orașul Kerci, care se află în regiunea ocupată de trupele rusești încă din anul 2014. 

Ploile torențiale de acolo au inundat orașul, oamenii putându-se deplasa doar prin înot sau cu ajutorul bărcii.

În ciuda faptul că luase la cunoștință toate aceste detalii, guvernatorul Crimeei a insistat să vadă cu ochii lui dezastrul.

Mișcarea  l-a costat scump, deoarece imaginile cu el stând pe o barcă au devenit rapid virale, iar internauții l-au taxat pentru gestul de a-și lăsa bodyguarzii să înoate.

 

×
Subiecte în articol: Crimeea inundatii Yalta stare urgenta
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close