Antena 3 CNN Externe Inundaţii fără precedent în Polonia. 12 morţi şi mii de sinistraţi

Inundaţii fără precedent în Polonia. 12 morţi şi mii de sinistraţi

Inundaţii fără precedent în Polonia. 12 morţi şi mii de sinistraţi
Sursa foto: inundatii
22 Mai 2010   •   21:29

Inundaţiile din Polonia au curmat viaţa a 12 persoane. Mii de oameni au fost nevoiţi să îşi abandoneze casele, iar multe regiuni din sudul şi centrul ţării sunt acoperite de ape. Oficialii vorbesc despre o situaţie fără precedent în ultimii 160 de ani.

Situaţia din Polonia a devenit şi mai grea după ce un afluent al râului Oder a inundat oraşul Wroclaw, din sud-vestul ţării. Mii de hectare de teren sunt acoperite de ape, iar locuitorii din zeci de sate au fost evacuaţi.

Şi în capitala ţării sunt probleme. Nivelul fluviului Vistula se apropie de opt metri în Varşovia , un record în ultimii 60 de ani. Autorităţile le-a cerut locuitorilor din cartierele aflate de-a lungul fluviului să fie pregătiţi pentru o evacuare de urgenţă.

Premierului Donald Tusk a anunţat că ţara sa va cere ajutor european dacă pagubele din cauza inundaţiilor vor depăşi două miliarde de euro. Oficialii de la Bruxellesul au declanşat deja săptămâna trecută mecanismul de protecţie civilă pentru a ajuta Polonia să facă faţă inundaţiilor.

Antena 3




×
Subiecte în articol: inundatii Polonia case rau teren hectare apa
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close