Antena 3 CNN Externe INUNDAŢII în Marea Britanie: Doi morţi şi 800 de case acoperite de ape

INUNDAŢII în Marea Britanie: Doi morţi şi 800 de case acoperite de ape

INUNDAŢII în Marea Britanie: Doi morţi şi 800 de case acoperite de ape
Sursa foto: Foto:Agerpres/AP
26 Noi 2012   •   07:14

Peste 800 de case au fost inundate în Anglia şi Ţara Galilor în urma ploilor abundente şi a rafalelor violente de vânt care au provocat moartea a două persoane începând de joi, a anunţat poliţia duminică, în timp ce 70.000 de locuinţe sunt ameninţate cu inundaţiile în ţară, informează AFP.
   
O femeie a fost rănită mortal de căderea unui copac, sâmbătă seara, la Exeter (Cornouaille), iar un bărbat a murit joi, blocat în maşina sa luată de o viitură în apropiere de Bath în Somerset.
   
Într-un mesaj postat pe Twitter, premierul britanic David Cameron a descris duminică drept "şocante" inundaţiile din regiunea rurală Cornouaille (sud-vest) şi a promis să "facă totul pentru a-i ajuta" pe cei care au nevoie.
   
Satul Millbrook din Cornouaille este parţial acoperit cu 1,50 de metri de apă, iar 40 de persoane au fost evacuate, în timp ce torenţi de apă cu noroi au traversat satul sâmbătă, potrivit unui jurnalist al BBC.
   
Multe sate sunt izolate şi numeroase drumuri inundate, potrivit autorităţilor.
   
Agenţia pentru mediu a estimat la aproximativ 70.000 locuinţele ameninţate de inundaţii în sud-vestul Angliei şi în Ţara Galilor.
   
Ploi abundente sunt prevăzute pentru luni în sud-vestul Angliei şi Ţara Galilor, în timp ce regiunile Cornouaille şi Devon (sud-vest) au fost până în prezent cel mai afectate.
   

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close