Antena 3 Externe Inundaţii în Peru. Autorităţile fac eforturi pentru evacuarea a 1000 de turişti

Inundaţii în Peru. Autorităţile fac eforturi pentru evacuarea a 1000 de turişti

28 Ian 2010   •   14:47
Inundaţii în Peru. Autorităţile fac eforturi pentru evacuarea a 1000 de turişti
Sursa foto: machu pichu

Autorităţile din Peru continuă operaţiunile de salvare a turiştilor izolaţi de patru zile în apropiere de ruinele incaşe de la Machu Picchu, după ce regiunea a fost afectată de cele mai grave inundaţii din ultimii 15 ani. Zece elicoptere participă la eforturile de evacuare.

Evacuarea turiştilor a fost îngreunată de ploile torenţiale care continuă să afecteze zona. Mai mult, accesul pe calea ferată între Aguas Calientes, satul situat în apropiere de Machu Picchu şi Cuzco, primul mare oraş din zonă, a fost întrerupt de alunecările de teren provocate de ploi. Până acum, în jur de 800 de turişti au fost evacuaţi. Alţi peste o mie sunt în continuare blocaţi din cauza inundaţiilor.

Până acum, inundaţiile au făcut 5 victime, dar autorităţile se tem că numărul acestora ar putea fi mai mare. Autorităţile sunt îngrijorate în special pentru turiştii plecaţi pe jos pentru a parcurge ?drumul incaşilor?, o cale de acces dificilă.

Turişti chilieni blocaţi la Aguas Calientes au denunţat discriminarea latino-americanilor de către autorităţi, pentru că europenii şi americanii au fost evacuaţi cu prioritate.

Ruinele din Machu Pichu sunt una dintre cele mai apreciate atracţii turistice din lume.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close