Antena 3 CNN Externe Inundaţii ISTORICE în Mexic. Un uragan şi o furtună tropicală au lovit simultan ţara

Inundaţii ISTORICE în Mexic. Un uragan şi o furtună tropicală au lovit simultan ţara

Inundaţii ISTORICE în Mexic. Un uragan şi o furtună tropicală au lovit simultan ţara
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Sep 2013   •   10:35

Inundaţii fără precedent în Mexic. Cel puţin 50 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 23.000 au fost evacuaţi din calea apelor învolburate. Două treimi din teritoriul Mexicului a fost afectat de inundaţii, care au fost catalogate drept istorice de către ministrul mexican de Interne.

Furia naturii s-a dezlănţuit în sudul Mexicului, unde rafalele de vânt au gonit cu 75 de kilometri pe oră şi ploile torenţiale au măturat totul în cale şi au inundat mii de locuinţe.

Străzile au fost acoperite de ape, iar oamenii se deplasează în regiune doar cu ajutorul bărcilor. Localnicii acuză autorităţile că nu au reacţionat prompt şi că nu s-au pregătit pentru a face faţă intemperiilor.

23.000 de oameni au fost evacuaţi din calea apelor, însă cel puţin 40 de localnici şi-au găsit sfârşitul înecaţi. Bilanţul dezastruos a fost provocat de uraganul Ingrid şi de furtuna tropicală Manuel, ce au lovit simultan Mexicul.

Trei platforme petroliere au fost evacuate, iar lucrările au fost oprite ca măsură de precauţie, iar sute de şcoli din regiunile cel mai puternic afectate au fost închise de autorităţi.




×
Subiecte în articol: Mexic inundatii
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close