x close

Inundaţii puternice în Australia: Mii de oameni au rămas izolaţi

07 Feb 2010   •   23:18
Inundaţii puternice în Australia: Mii de oameni au rămas izolaţi


Mai multe râuri au ieşit din matcă şi zeci de oameni au rămas izolaţi din cauza ploilor torenţiale din Australia. Autorităţile sunt în stare de alertă după mai bine de 24 de ore de ploi continue. Zeci de locuinţe şi maşini au fost serios avariate şi în cartierele de la nord ale metropolei Los Angeles, de puternici torenţi de noroi.

Nivelul crescut al apelor a lăsat mii de oameni izolaţi în case sau în maşinile personale. Pompierii nu au făcut faţă numărului mare de cereri de ajutor, iar un băiat de 15 ani a murit înecat.

Oamenii sunt şocaţi de amploarea inundaţiilor.

Mai multe râuri au ieşit din matcă, iar torenţii de apă au distrus mai multe ambarcaţiuni şi numerose vehicule.

Probleme sunt şi în Statele Unite unde o parte a ţării este acoperită de zăpadă, iar alte regiuni sunt lovite de puternici torenţi de noroi. Nu s-au înregistrat victime, dar localnicii au fost surprinşi de violenţa alunecărilor de teren favorizate de incendiile de vara trecută, care au distrus pădurile de pe versanţi.

Multe familii s-au trezit cu locuinţele pline de noroi şi pietre, în timp ce mobila fusese distrusă şi aruncată afară. Localnicii au criticat autorităţile pentru că n-au reuşit să avertizeze la timp asupra fenomenului.

Antena 3

Citeşte mai multe despre:

inundatii Australia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati