Antena 3 CNN Externe Inundaţiile continuă să facă ravagii în Asia: Cel puţin 400 de oameni au murit în ultimele luni

Inundaţiile continuă să facă ravagii în Asia: Cel puţin 400 de oameni au murit în ultimele luni

Inundaţiile continuă să facă ravagii în Asia: Cel puţin 400 de oameni au murit în ultimele luni
Sursa foto: Foto: Video News
14 Iul 2010   •   17:52

Un om a fost dat dispărut în Japonia şi zeci de mii au fost evacuaţi din cauza râurilor revărsate. Cu inundaţii violente se confruntă şi China. În total, în ultimele luni, cel puţin 400 de oameni au murit. Milioane de chinezi au fost evacuaţi în zonele cele mai afectate.

În multe regiuni din sudul Chinei a plouat fără încetare zile întregi. Potrivit presei de la Beijing, peste 400 de oameni au murit în inundaţii şi câteva milioane sunt sinistraţi. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în multe zone ale Chinei autorităţile nu pot ajunge din cauza drumurilor distruse sau inundate.

Echipele de intervenţie au fost mobilizate pentru a şterge urmele lăsate de trecerea taifunului Conson, primul de proporţii din acest sezon. Rafalele puternice de vânt care au însoţit uraganul au smuls copacii din rădăcini şi au lăsat locuitorii capitalei Manilla fără curent electric.

Şi în Japonia mai multe prefecturi au fost afectate de inundaţii şi alunecările de teren. Autorităţile i-au evacuat pe localnicii ameninţaţi de furia apelor. Oamenii sunt disperaţi şi spun că nu s-au mai confruntat de mult cu inundaţii atât de violente.

Trecerea taifunului prin Filipine a făcut şi victime. Trei oameni, printre care şi un bebeluş, au murit, iar 20 de pescari sunt daţi dispăruţi.

Antena 3

×
Subiecte în articol: inundatii asia China japonia victime
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close