Antena 3 CNN Externe Inundaţiile din nordul Indiei au ucis peste 500 de persoane, iar alte câteva mii sunt date dispărute

Inundaţiile din nordul Indiei au ucis peste 500 de persoane, iar alte câteva mii sunt date dispărute

Inundaţiile din nordul Indiei au ucis peste 500 de persoane, iar alte câteva mii sunt date dispărute
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    21 Iun 2013   •   19:23

Viiturile şi alunecările de teren au ucis mai mult de 550 de oameni, în timp ce alte câteva mii sunt date dispărute sau rămase fără adăpost, după ce ploile musonice torenţiale au lovit nordul Indiei, relatează presa internaţională.

Autorităţile din India se tem că actualul bilanţ ar putea continua să crească în zilele următoare.

„Armata a descoperit 556 de cadavre, care fie pluteau pe ape, fie erau îngropate în noroi. Un astfel de dezastru nu a mai avut loc în toată istoria noastră”, a declarat Vijay Bahuguna, un oficial al statului Uttrakhand.

Vineri, peste 10.000 de persoane erau în continuare date dispărute, autorităţile temându-se că multe dintre acestea ar putea fi deja moarte.

Forţele aeriene au paraşutat alimente şi medicamente pentru oamenii blocaţi în mai mult de 100 de sate şi oraşe, în timp ce mai multe elicoptere şi echipe de salvare au încercat să ajungă în zonele cel mai grav afectate.

Ministrul de Interne Sushilkumar Shinde a precizat că 34.000 de oameni au fost evacuaţi până în prezent, dar alţi 50.000 sunt în continuare blocaţi, în condiţiile în care majoritatea podurilor şi a drumurilor au fost măturate de furia apelor.

Mulţi dintre cei blocaţi în statul Uttrakhand sunt pelerini hinduşi care au fost surprinşi de inundaţii în timp ce se îndreptau spre templele din regiune.

Din cauza dezastrului, unul dintre cele mai importante temple hinduse, Kedarnath, a avut de suferit. Deşi nu se poate vorbi despre daune majore, zona din jurul său a fost acoperită cu mai multe straturi de moloz.

Un purtător de cuvânt al forţelor aeriene a declarat că 22 de elicopetere au trimis pachete cu alimente şi alte provizii pentru turiştii blocaţi în zonă.

De asemenea, peste 5.000 de soldaţi au dus mai multe mii de oameni rămaşi fără adăpost în tabere special create pentru ei, unde au primit mâncare şi asistenţă medicală.

Ploile musonice din India susţin agricultura acestei ţări, dar, în acelaşi timp, produc pierderi de vieţi omeneşti şi importante pagube materiale.

×
Subiecte în articol: India inundatii victime bilant
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close