Antena 3 CNN Externe Inundaţiile din Rio de Janeiro ucid peste 90 de persoane

Inundaţiile din Rio de Janeiro ucid peste 90 de persoane

Inundaţiile din Rio de Janeiro ucid peste 90 de persoane
Sursa foto: rio de janeiro
07 Apr 2010   •   03:48

Cel puţin 90 de persoane au fost ucise după ce ploile torenţiale au provocat alunecări de teren şi inundaţii în statul brazilian Rio de Janeiro, au anunţat oficialii.
32 de persoane au decedat în oraşul Rio de Janeiro după ce 28 cm de ploaie au căzut în 24 de ore, alte 33 de persoane fiind înregistrate decedate în oraşul vecin Niteroi.
Guvernatorul Rio de Janeiro a declarat stare de urgenţă în timp ce primarul oraşului a cerut persoanelor să stea în case.
"Situaţia este un haos," declara primarul Eduardo da Costa Paes. "Toate străzile importante ale oraşului au fost închise din cauza inundaţiilor."
Paes arăta că nivelul de pregătire pentru ploi masive în cel de-al doilea mare oraş al Braziliei- ce va găzdui Cupa Mondială 2014 şi Jocurile Olimpice 2016 - a fost "mai mic dectâ zero".
Guvernatorul Sergio Cabral a declarat stare de urgenţă şi a cerut persoanelor din zonele de mare risc să îşi abandoneze casele.
Ploile neîncetate au dus şi închiderea aeroportului Santos Dumont, timp de două ore, luni noapte. În plus, muşte maşini au fost abandonate pe principalele străzi din oraş.
Reporterii locali au apreciat că oraşul "s-a prăbuşit", cu atât mai mult cu cât case au fost distruse de ploi şi alunecări de teren, iar transportul public nu mai funcţionează.
Preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva, care a vizitat oraşul marţi, a acuzat oficialii locali că nu au introdus standarde adecvate de construcţii.
"Tot ce putem face este să ne rugăm la Dumnezeu să oprească puţin ploaia, pentru ca Rio să revină la normal şi să reparăm în oraş lucrurile ce trebuie reparate," declara acesta.

Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close