Antena 3 CNN Externe Inundaţiile fac ravagii în Asia. Peste 2.000 de oameni, morţi în China. Pakistan se confruntă cu primul caz de holeră (VIDEO)

Inundaţiile fac ravagii în Asia. Peste 2.000 de oameni, morţi în China. Pakistan se confruntă cu primul caz de holeră (VIDEO)

Inundaţiile fac ravagii în Asia. Peste 2.000 de oameni, morţi în China. Pakistan se confruntă cu primul caz de holeră (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
15 Aug 2010   •   15:29

Incendii în Rusia, inundaţii devastatoare în Asia. Peste 20 de milioane de oameni au rămas fără case din cauza ploilor torenţiale din Pakistan. Iar situaţia se înrăutăţeşte, potrivit ONU, care a anunţat oficial şi primul caz de holeră. Dezastrul continuă şi în China unde peste 2.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren.

China a decretat zi de doliu pentru cele peste 1200 de persoane moarte din cauza alunecărilor de teren. Serviciile sanitare au avertizat că situaţia se agrevează din cauza distrugerii spitalelor şi a lipsei vaccinurilor.

Autorităţile speră să reia măcar alimentarea cu energie electrică şi apă. 305 milioane de persoane au fost afectate de precipitaţiile din ultimele luni, care au provocat pagube de aproape două miliarde de dolari.

Situaţie la fel de disperată şi în Pakistan care se confruntă şi cu primul caz de holeră.

Mai mult de 360 de milioane de euro proveniţi din ajutoarele acordate Pakistanului după cutremurul din 2005, soldat cu 74.000 de victime, au fost alocate pentru alte proiecte. Asta este adevărata cauză a dezastrullui, spun specialiştii.

În ultimele zile autorităţile au dublat numărul ajutoarele cu ocazia celei mai importante sărbători islamice  Ramadanul.

Deturnarea fondurilor limitează şi donaţiile internaţionale pentru milioanele de persoane afectate de inundaţii.



Antena 3

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close