Antena 3 CNN Externe Inundaţiile fac ravagii în lume: 34 de morţi în China şi un orăşel american evacuat după ruperea unui baraj (VIDEO)

Inundaţiile fac ravagii în lume: 34 de morţi în China şi un orăşel american evacuat după ruperea unui baraj (VIDEO)

Inundaţiile fac ravagii în lume: 34 de morţi în China şi un orăşel american evacuat după ruperea unui baraj (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
25 Iul 2010   •   14:12

Inundaţiile au făcut ravagii în China şi Statele Unite. Un orăşel american a fost evacuat în numai cinci minute, după ce ruperea unui dig a făcut ca un râu să devină un torent devastator. Asta în timp ce televiziunile chineze au difuzat imagini dramatice în care un copil şi pompierul care îl salva s-au luptat minute în şir ca să nu fie luaţi de ape.

Copilul şi salvatorul său au fost la un pas de moarte după ce au fost luaţi de apele care au lovit centrul Chinei. Cei doi au scăpat ca prin urechile acului deşi au căzut de două ori şi au fost la un pas să fie luaţi de viitură.

Inundaţiile din această ţară au ucis în ultimele zile 34 de oameni şi alţi 28 sunt daţi dispăruţi. Oficialii spun că aproape 13.000 de oameni au fost evacuaţi din calea apelor.

Inundaţiile au dus şi la ruperea unui dig din Statele Unite.

Digul lacului de acumulare Delhi din statul Iowa, construit în anii 20, a cedat pe o distanţă de aproape zece metri, după câteva zile de ploi torenţiale.

Apele s-au năpustit spre un orăşel cu 700 de locuitori, situat în apropiere. Sirenele i-au avertizat pe localnici că nu au decât cinci minute pentru a fugi din calea viiturii. Nu s-a înregistrat nicio victimă, însă autorităţile estimează mai multe pagube materiale.

Ploile torenţiale au dus la inundaţii şi în Chicago. Străzi,  şosele şi linii ferate importante au fost acoperite d eape.  Numeroase subsoluri au fost inundate iar 50.000 de oameni au rămas fără curent electric. Primăria a trimis echipe în bărci în ajutorul localnicilor blocaţi în propriile case sau în maşinile împresurate de apă.

În Milwaukee, ploile au încetat, dar au lăsat în urmă pagube estimate la aproape 30 de milioane de dolari.



Antena 3

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close