Antena 3 CNN Externe Inundaţiile puternice au paralizat oraşul Toronto

Inundaţiile puternice au paralizat oraşul Toronto

Inundaţiile puternice au paralizat oraşul Toronto
Sursa foto: Foto: AP/Twitter
09 Iul 2013   •   14:03

O ploaie torenţială, însoţită de rafale puternice de vânt, a inundat oraşul Toronto, luni seară, la o oră de vârf, când majoritatea locuitorilor plecau de la locul de muncă.

Vremea rea a dus la întreruperea curentului în 300.000 de case din cel mai mare oraş canadian şi mijloacele de transport în comun au fost retrase de pe stradă.
Liniile de metrou au fost şi ele inundate, peste 1000 de pasageri rămânând blocaţi în garniturile subterane pentru mai multe ore,

În unele părţi ale oraşului nivelul apei a depăşit 10 centimetri după doar câteva ore de ploaie.

Poliţiştii şi pompierii locali au folosit bărci pentru a salva navetiştii dintr-un tren supraetajat, blocat de apa care ajungea la nivelul ferestrelor de la etajul inferior. Izgoniţi de apa şi noroiul care au invadat rapid vagoanele, toţi pasagerii s-au refugiat pe culoarul superior. Curentul a fost întrerupt şi singurele surse de ventilaţie au fost ferestrele deschise.

Un purtător de cuvânt al Metrolinx a spus pentru CP24 că operaţiunea de salvare a durat aproape patru ore.

Multe persoane şi-au abandonat propriile maşini în mijlocul şuvoaielor şi s-au căţărat în pomii de pe marginea drumului.

 
Porter Airlines şi-a anulat toate zborurile de pe aeroportul din oraş din cauza căderii pricipalelor surse de energie electrică.

Inundaţiile puternice din Toronto vin la doar două săptămâni după ce un alt oraş a fost lovit de intemperie similară. Atunci, mare parte din suprafaţa oraşului Calgary s-a transformat într-un adevărat lac, iar peste 100.000 au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele inundate.

×
Parteneri
Atac cu rachete, lansat de teroriștii Hamas asupra Tel Avivului
x close