Antena 3 CNN Externe The Mirror: ”Invazia rusă a Ucrainei cu rachete și tancuri este programată pentru mâine dimineață la ora 3”

The Mirror: ”Invazia rusă a Ucrainei cu rachete și tancuri este programată pentru mâine dimineață la ora 3”

O sursă americană din Kiev a cotidianului The Mirror afirmă că invazia Rusiei în Ucraina va începe miercuri dimineață, în ciuda faptului că Vladimir Putin a retras unele dintre forțele țării sale.

The Mirror: ”Invazia rusă a Ucrainei cu rachete și tancuri este programată pentru mâine dimineață la ora 3”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    15 Feb 2022   •   12:36

Șefii Kremlinului vor ordona un atac asupra Ucrainei la ora locală 3 dimineața, mai cred agențiile americane de informații.

Ei ar putea viza centrele militare și guvernamentale de comandă și control ale Kievului cu lovituri aeriene înainte ca tancurile să treacă peste graniță.

În același timp, navele de război rusești amfibii ar putea asalta coasta de sud a Ucrainei. 

Europa ar putea fi la doar câteva ore de la un război total din Ucraina, în ciuda ultimelor mișcări diplomatice și a unei posibile retrageri a unor trupe moscovite.

Informațiile au venit la puțin timp după ce Rusia și-a retras o parte din forțe de la granița cu Ucraina, potrivit The Mirror.

Surse importante au spus că un atac de la Moscova va lovi „aproape sigur în mai multe puncte” peste flancurile sudice, estice și nordice ale Ucrainei.

Sursa americană a avertizat echipa The Mirror din Kiev cu un mesaj simplu pe o singură linie, care spunea: „Miercuri 3:00”.

Acesta vine în momentul în care Marea Britanie a avertizat că o invazie rusă a Ucrainei este foarte probabilă, ar putea fi iminentă și ar reprezenta o amenințare pentru stabilitatea Europei.

Rusia are peste 126.000 de soldați strânși lângă granița de est a Ucrainei.

De asemenea, are 80.000 de soldați loiali Moscovei în Belarus la nord și mii de pușcași la bordul navelor de război în Marea Neagră, amenințănd coasta de sud a Ucrainei.

Liderii politici ruși neagă acuzațiile occidentale că intenționează să invadeze, dar spun că ar putea lua acțiuni „militare-tehnice” nespecificate dacă nu sunt îndeplinite o serie de cerințe, inclusiv interzicerea Kievului să adere vreodată la alianța NATO.

În ciuda avertismentului din partea Americii, se crede în continuare că există o șansă de a opri războiul - dar aceasta se estompează rapid.

Premierul britanic Boris Johnson și președintele american Joe Biden au convenit luni, într-un apel de luni, că există o fereastră crucială pentru diplomație.

Dar secretarul britanic de externe Liz Truss a spus că o invazie ar putea fi iminentă, iar trupele ruse ar putea ajunge la Kiev „foarte, foarte repede”.

 

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia invazie atac razboi conflict granita
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close