Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord se pregăteşte să invadeze Coreea de Sud

Coreea de Nord se pregăteşte să invadeze Coreea de Sud

Coreea de Nord se pregăteşte să invadeze Coreea de Sud
03 Mai 2016   •   20:40

Ajuns în pragul disperării din cauza problemelor economice cu care se confruntă, Phenianul ar lua în calcul invadarea Coreei de Sud.

Coreea de Nord se află în pragul colapsului economic, problemele legate de asigurarea hranei pentru populaţie fiind din ce în ce mai mari, astfel că, în disperare de cauză, Phenianul ia în calcul invadarea Coreei de Sud.

La ordinul liderului suprem Kim Jong-un, nord-coreenii ar fi construit chiar o clădire asemănătoare palatului prezidenţial sud-coreean pentru ca trupele Phenianului să se poată antrena pentru invadarea ţării cu care se învecinează în sud. Iar cum America s-a angajat să apere Coreea de Sud în cazul unui atac, forţele occidentale s-ar putea confrunta cu un război ale cărui costuri s-ar ridica la 100 de miliarde de dolari şi care ar provoca pagube de o mie de miliarde de dolari. 

Posibila invazie nord-coreeană a fost descrisă de Victor Cha, fost consilier al Casei Albe pe probleme de politică externă, într-o carte despre Coreea de Nord, intitulată „The Impossible State“ („Statul imposibil“, în trad.).   Potrivit acestuia, forţele speciale ar recurge, în primă instanţă, la o serie de atacuri aeriene, lansate cu puţin înainte de răsărit, la sabotarea centralelor electrice, a reţelelor de comunicaţii şi a podurilor, toate acestea în scopul de a „paraliza populaţia“. 

Sursa: Adevărul

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord razboi coreea de sud invazie
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close