Antena 3 CNN Externe Invazia Ucrainei de către Rusia ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial. Avertismentul unui oficial de la Kiev

Invazia Ucrainei de către Rusia ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial. Avertismentul unui oficial de la Kiev

Yuliia Laputina, ministrul afacerilor veteranilor, a explicat că o invazie a Ucrainei de către Rusia ar putea fi începutul unui Al Treilea Război Mondial. Ea a avertizat că acest conflict s-ar putea răspândi în Europa.

Invazia Ucrainei de către Rusia ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial. Avertismentul unui oficial de la Kiev
Sursa foto: Twitter/ Sky News
de Cerasela Stafie    |    16 Dec 2021   •   16:02

Oficialul ucrainian a explicat că acțiunile militare viitoare ale lui Vladimir Putin nu se vor limita la granițele Ucrainei. Laputina, care a ajuns la gradul de general-maior în Serviciul de Securitate al SBU, a precizat că țara sa este pregătită să se apare în cazul în care rușii vor ataca.

În plus, demnitarul a avertizat că există posibilitatea unor alte conflicte provocate de Moscova : "Dacă Rusia va invada, știți, ar trebui să aveți grijă și de Balcani. Ce fac rușii acum în Serbia... ei încearcă să provoace o un conflict în Balcani."

”Luăm în considerare și începutul unui Al Treilea Război Mondial”, a afirmat Laputina, într-un interviu pentru Sky News.

Întrebat dacă este de părere că acest lucru se poate întâmpla, oficialul ucrainian nu a avut urme de îndoială: „da. Da. Pentru că din punct de vedere geopolitic, se pare că acesta este un scenariu posibil. Deci... ar trebui să fim atenți la problema ucraineană, din cauza securității continentului”.

„Această răspândire a războiului în cazul invaziei ruse în Ucraina va fi mult mai extinsă decât suprafața țării,” a avertizat ea.

×
Subiecte în articol: invazie al treilea razboi mondial
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close