Antena 3 CNN Externe Investitura lui Barack Obama în imagini ? GALERIE FOTO

Investitura lui Barack Obama în imagini ? GALERIE FOTO

Investitura lui Barack Obama în imagini ? GALERIE FOTO
Sursa foto: Barack Obama
21 Ian 2009   •   02:35

Barack Obama a devenit, în mod oficial, cel de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Sute de mii de oameni s-au adunat pe aleile din faţa Capitoliului, sediul Congresului de la Washington.

Celebrul promotor de box Don King flutură steagurile SUA cu câteva ore înainte de debutul celei de-a 56-a investire prezidenţială.

Preşedintele ales Barack Obama îl salută pe congresmanul democrat din Georgia, John Lewis, când soseşte la Capitoliu. Lewis a mărşăluit alături de Martin Luther King şi a fost bătut sever în timpul manifestărilor pentru obţinerea egalităţii rasiale.

Preşedintele Barack Obama alături de prima doamnă a SUA, Michelle Obama, şi vicepreşedintele Joe Biden cu soţia Jill Biden, în dreapta, privesc trupele în timpul paradei de la Capitoliu.

Aretha Franklin cântă în timpul ceremoniei de investire de la Capitoliu.

Barack Obama, depune jurământul prin care devine cel de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Soţia sa, Michelle, ţine biblia lui Abraham Lincoln, în timp ce fiicele lui, Malia, în vârstă de 10 ani, şi Sasha, în vârstă de şapte ani, îl privesc.

Preşedintele Barack Obama ţine discursul de inaugurare la U.S. Capitol.

Fostul preşedinte George W. Bush îl îmbrăţişează pe Barack Obama după ce acesta a depus jurământul.

Preşedintele Barack Obama şi Prima Doamnă Michelle Obama îngenunchează la finalul rugăciunii rostite de preotul Casei Reprezentanţilor, Daniel Coughlin, în timpul prânzului de la Statuary Hall din Capitoliu.

Barack Obama şi soţia Michelle ţin un toast în timpul prânzului care a avut loc la Statuary Hall.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama presedintele SUA
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close