Antena 3 CNN Externe Învierea lui Iisus Hristos, sărbătorită de creștinii ortodocși din Grecia: ”Am venit foarte emoționată în această seară”

Învierea lui Iisus Hristos, sărbătorită de creștinii ortodocși din Grecia: ”Am venit foarte emoționată în această seară”

A fost o noapte importantă şi pentru credincioşii greci. Catedrala din capitala insulei Creta a fost neîncăpătoare la slujba de Înviere. Sute de oameni au venit la biserică să primească Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim. Pentru creştinii ortodocşi greci, Paştele reprezintă cea mai mare sărbătoare religioasă din an.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mai 2024   •   10:36

Catedrala AgiosTitos din capitala insulei Creta, Heraklion a fost neîncăpătoare la slujba de Înviere. Sute de credincioși au venit să celebreze Învierea Domnului

În Grecia, Învierea este mai mult decât o sărbătoare religioasă; este o ocazie pentru familii și comunități să se reunească și să celebreze împreună.

”După un post de 40 de zile, abia aştept să ajung acasă să ciocnesc ouă roșii împreună cu familia şi să mâncăm maghiriţă, o mâncare tradiţională grecească, care se consumă în noaptea de Înviere şi mâine abia aştept să gust friptura de miel”, a spus un bărbat.

”Am venit foarte emoționată în această seară, fiind o sărbătoare foarte importantă pentru creștinii ortodocși. Este Învierea Domnului Isus Hristos, iar acum vom merge să petrecem în familie”, a mărturisit o româncă stabilită în Grecia.

După slujba de Înviere, grecii se adună în familie ca să petreacă.

”După ce vin de la biserică, obișnuim să ne întâlnim fie acasă, fie la o tavernă locală tradiţională, dar după ce ciocnim ouă. Din meniurile de azi nu lipsesc preparatele din carne de miel cu specific grecesc”, spune un alt bărbat.

Creta este una dintre cele mai importante destinații turistice din Grecia. În fiecare an, peste 5 milioane de turiști străini aleg să își petreacă vacanța aici.
 

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close