Antena 3 CNN Externe Iohannis, Draghi, Scholz și Macron, poză de grup cu Zelenski, înainte de discuțiile oficiale | Ce rol are România în discuțiile de la Kiev

Iohannis, Draghi, Scholz și Macron, poză de grup cu Zelenski, înainte de discuțiile oficiale | Ce rol are România în discuțiile de la Kiev

Liderii României, Franței, Germaniei și Italiei au început, joi după-amiază, discuții la Kiev cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, momentul fiind precedat de o fotografie de grup a celor cinci oameni de stat.

Iohannis, Draghi, Scholz și Macron, poză de grup cu Zelenski, înainte de discuțiile oficiale | Ce rol are România în discuțiile de la Kiev
Sursa foto: Antena 3
de Sabrina Preda    |    16 Iun 2022   •   14:30

Dacă de la Franța, Germania și Italia sunt așteptate posibile noi ajutoare, România contează, mai ales, în rezolvarea crizei cerealelor pe care Kievul nu le mai poate exporta, ca urmare a blocadei instituite de Rusia asupra porturilor ucrainene la Marea Neagră.

"Înaintea discuțiilor cu Zelenski, Emmanuel Macron a spus că Ucraina ar trebui să negocieze cu Rusia. Rămâne de văzut dacă președintele francez își va mai menține poziția după vizita la Irpin, oraș care a cunoscut ororile ocupației ruse, înainte de a fi eliberat, după circa o lună.

La Irpin, Macron, alături de Klaus Iohannis, Olaf Scholz și Mario Draghi, a vorbit cu localnici și oficiali locali.

După vizita la Irpin, au început discuțiile cu președintele Zelenski.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Planul lui Putin ar însemna înfometarea a 50 de milioane de oameni

Una din temele care vizează România este criza cerealelor. Sunt peste 30 de milioane de tone de cereale blocate în țară, din cauza războiului.

De la jumătatea lunii mai și până în prezent, s-a reușit să se expedieze în România doar circa 250.000 de tone, adică mai puțin de 1% din total.

Se spune că acesta ar fi planul lui Putin: înfometarea a circa 50 de milioane de oameni, dat fiind că țări din Africa sau din lumea arabă depind de cerealele din Ucraina.

În prezent, se caută identificarea de noi culoare prin care să se poată exporta aceste cereale", a transmis Sabrina Preda, corespondent Antena 3, realizator News Hour with CNN.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close