Antena 3 CNN Externe Iohannis participă astăzi la deschiderea Summitului ONU

Iohannis participă astăzi la deschiderea Summitului ONU

Iohannis participă astăzi la deschiderea Summitului ONU
Sursa foto: Foto: www.presidency.ro
de M.Z.    |    25 Sep 2015   •   11:50

Preşedintele Klaus Iohannis participă azi la deschiderea Summitului ONU. Peste 170 de şefi de state şi de guverne au ajuns la New York pentru acest summit. În cadrul reuniunii se va adopta Agenda de dezvoltare post-2015. 

 
În deschiderea evenimentului, Papa Francisc va susţine un discurs.
 
Măsurile de securitate adoptate de SUA sunt excepţionale. Peste 35.000 de poliţişti, agenţi federali şi ai serviciilor secrete se ocupă de securitatea liderilor care participă la summitul ONU  din New York. 
 
Înainte de summit, Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu invstitorii americani la New York. Şeful statului le-a vorbit acestora despre situaţia economică a ţării şi potenţialul din domenii precum piaţa de capital sau sectorul energetic. 
 
Preşedintele Iohannis va avea întâlniri cu vicepreşedintele american Joe Biden, cu preşedintele Adunării Generale a ONU dar şi cu preşedintele Turkmenistanului.
 
Lucrările summitului vor fi deschise de Papa Francisc, aflat în vizită oficială în Statele Unitei. Sute de oameni s-au adunat în zona în care se desfăşoară întâlnirea la nivel înalt pentru a-l vedea pe suveranul pontif. 
 
Mâine, preşedintele Klaus Iohannis are programată o întâlnire cu comunitatea românilor din New York, iar luni, şeful statului urmează să participe la recepţia oferită de preşedintele SUA, Barack Obama. 

×
Subiecte în articol: summit Klaus Iohannis
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close