Antena 3 CNN Externe Ionel Arsene, arestat preventiv în Italia, după ce s-a predat autorităților, la Bari

Ionel Arsene, arestat preventiv în Italia, după ce s-a predat autorităților, la Bari

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ Ionel Arsene a fost arestat preventiv în Italia, după ce ieri s-a predat la Bari. El va rămâne în arest până când va fi judecată cererea de extrădare.

de Mia Lungu    |    28 Mar 2023   •   18:53

Ionel Arsene a plecat din țară cu aproximativ o săptămână înainte de decizia definitivă pe care a primit-o în data de 10 martie, având destinația Italia.

Ieri, 27 martie, la aproape trei săptămâni după condamnare, a decis să se predea autorităților din Bari. Acesta a sosit la poliție însoțit de avocați.

Ionel Arsene a fost acuzat că a luat bani pentru a interveni în 2013 la conducerea ANI pentru a îndepărta din funcție un rival politic.

Citește și: Ionel Arsene a fost dat în urmărire internațională

"Aplică inculpatului Arsene Ionel pedeapsa principală cea mai grea, de 5 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 1 an şi 8 luni închisoare, rezultând pedeapsa principală de 6 ani şi 8 luni închisoare pe care o va executa inculpatul", scrie în decizia Curții de Apel Brașov.

Arsene a fost judecat pentru că ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close