Antena 3 CNN Externe Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaysia, a primit vestea în urmă cu puțin timp. Ar putea scăpa de pedeapsa cu moartea!

Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaysia, a primit vestea în urmă cu puțin timp. Ar putea scăpa de pedeapsa cu moartea!

Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaysia, a primit vestea în urmă cu puțin timp. Ar putea scăpa de pedeapsa cu moartea!
de S.T.    |    10 Oct 2018   •   17:14

Guvernul din Malaysia a decis să anuleze pedeapsa cu moartea. Proiectul de lege va fi prezentat în următoarea ședință a Parlamentului, care va începe la 15 octombrie, a declarat Datuk Liew Vui Keong.

Potrivit ministrului justiției, toate execuțiile au fost oprite în acest moment.

„Toate pedeapsele cu moartea vor fi anulate. Punct. (...) Trebuie să analizăm opiniile tuturor, dar așa cum este prezentă astăzi, decizia este de a elimina pedeapsa cu moartea”, a declarat el pentru mass-media.

Liew a adăugat că toate lucrările pentru abolirea legii sunt în stadiul final.

În plus, procurorul general a dat undă verde pentru ca acest proiect de lege să fie depus în Parlament.

„Toate lucrările sunt în faza finală. Procurorul ne-a indicat, de asemenea, că este gata să fie depus, sperăm în această sesiune parlamentară”, a spus el.

În prezent, legea malaysiană prevede pedeapsa automata cu moartea pentru crimă sau trafic de droguri, printre alte infracţiuni.

După ce legea va fi votată în Parlament, românul Ionuţ Gologan, dar şi ceilalţi români arestaţi în Malaysia pentru trafic de droguri ar putea scăpa de pedeaspa cu moartea.

Curtea de Apel din Putrajaya, Malaysia, a judecat, pe 16 februarie 2015, apelul introdus de Ionuţ Alexandru Gologan, de 23 de ani din judeţul Prahova, arestat pentru trafic de droguri. El a fost condamnat la pedeapsa capitală în primă instanţă, pe 16 octombrie 2013, şi a decis respingerea apelului şi menţinerea sentinţei primei instanţe.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe român se luptă încă de atunci să obţină înlocuirea pedepsei capitale.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close