Antena 3 Externe Românul Ionuț Nedelcu, prins din nou în India, unde clona carduri. A mai fost arestat în 2018, împreună cu complicele Bolovan

Românul Ionuț Nedelcu, prins din nou în India, unde clona carduri. A mai fost arestat în 2018, împreună cu complicele Bolovan

de Redacția Antena 3    |    01 Aug 2021   •   14:03
Românul Ionuț Nedelcu, prins din nou în India, unde clona carduri. A mai fost arestat în 2018, împreună cu complicele Bolovan
Sursa foto: Getty Images

Un cetățean român a fost arestat de poliția din Oshiwara, Mumbai, pentru fraude cu carduri bancare, relatează presa de limbă engleză din India.

Conform Times of India, individul a fost depistat de poliție la un ATM dintr-o cunoscută zonă comercială din Mumbai.

Chestionat de polițiști, suspectul a dat răspunsuri evazive. Asupra sa au fost găsite mai multe carduri, niciunul dintre acestea nefiind emis pe numele lui.

Bărbatul a fost reținut și dus la secție, unde a fost interogat și identificat drept Nedelcu Valentin Ionuț, cetățean român în vârstă de 38 de ani.

El a recunoscut că se ocupa cu clonarea cardurilor.

Anchetatorii au recuperat de la el 166 de carduri, dintre care 72 erau clone ale titularilor legitimi.

De asemenea, bărbatului i-au fost confiscate mai multe laptopuri, camere video disimulabile, folosite pentru identificarea codului PIN, precum și echipament de "clonat" carduri bancare.

Ca parte a activității infracționale a lui Nedelcu, poliția a stabilit că, în iunie 2021, suspectul ar fi retras 60.000 rupii (aproximativ 680 de euro) de pe cardul clonat al unei femei.

Aceasta a primit de la banca sa o notificare că i-a fost debitat contul.

Femeia a depus plângere la poliție, ceea ce a dus la declanșarea unei investigații.

Activitatea infracțională a lui Nedelcu în India este consistentă.

HindustanTimes relata în februarie 2018 că acesta, împreună cu un alt român, Ion Bolovan, au fost arestați într-un amplu caz de clonare de carduri.

La momentul respectiv, anchetatorii suspectau că Nedelcu și Bolovan au "echipat" mai multe ATM-uri din Mumbai și Delhi cu dispozitive de skimming, care, odată atașate cititoarelor de carduri ale ATM-urilor, permit citirea datelor titularilor.

Pe baza datelor din pașapoartele celor doi, polițiștii au stabilit atunci că aceștia au intrat de mai multe ori în India în trecut. 


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close