Antena 3 CNN Externe Iordania. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa circa 200 de libieni furioşi

Iordania. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa circa 200 de libieni furioşi

Iordania. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa circa 200 de libieni furioşi
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
15 Iul 2012   •   17:46

Poliţia iordaniană a folosit gaze lacrimogene duminică pentru a dispersa circa 200 de libieni furioşi, care au atacat ambasada lor la Amman, cerând ca Guvernul lor să le plătească cheltuielile medicale, relatează AFP.
   
"Aproximativ 200 de libieni s-au reunit în cursul dimineţii în faţa ambasadei libiene din Amman pentru a cere ca Guvernul lor să le plătească cheltuielile medicale", a explicat poliţia într-un comunicat.
   
"Oficialii ambasadei au refuzat o întâlnire cu ei. Atunci, ei au început să arunce cu pietre în ambasadă, în alte clădiri şi în maşinile din zonă", a adăugat aceasta.
   
"Când poliţia a încercat să îi convingă să nu intre cu forţa în ambasadă, ei au atacat poliţiştii", a continuat comunicatul, precizând că forţele de ordine au fost nevoite să "folosească în mod adecvat forţa pentru a-i opri".
   
După îndepărtarea regimului lui Muammar Kadhafi, zeci de mii de libieni au venit în Iordania pentru a primi tratament, în cadrul unei convenţii semnate în noiembrie dar care adeseori a făcut obiectul unor abuzuri. Spitalele şi hotelurile iordaniene cer peste 200 de milioane de dolari Libiei pentru facturile restante.
   
Miercuri, circa 140 de foşti rebeli sirieni au fost arestaţi după ce au incendiat un centru de sport al academiei de poliţie din Amman, unde urmau o formare, "deoarece zborul lor de întoarcere cu Libyan Airlines a fost întârziat", potrivit unui oficial din cadrul serviciilor de securitate.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close