Antena 3 CNN Externe Ipoteza care ar putea genera un RĂZBOI religios. "Atentatul din Boston, făcut din motive RELIGIOASE"

Ipoteza care ar putea genera un RĂZBOI religios. "Atentatul din Boston, făcut din motive RELIGIOASE"

Ipoteza care ar putea genera un RĂZBOI religios. "Atentatul din Boston, făcut din motive RELIGIOASE"
de O.P.    |    23 Apr 2013   •   06:19

Autorităţile americane consideră că studentul cecen de 19 ani şi fratele său, un musulman radical, au detonat bombele de la Boston "din motive religioase".

Singurul suspect capturat în viaţă după atentatul de la linia de sosire a maratonului a fost inculpat oficial şi riscă pedeapsa capitală.  La Boston şi în alte oraşe au avut loc, ieri, ceremonii memoriale, la o săptămână după sângerosul atac.

Internat în spital cu răni grave, Giohar Ţarnaev a răspuns în scris la întrebările anchetatorilor. El a fost pus sub acuzare pentru "folosirea de arme de distrugere în masă, urmată de decesul unor persoane", delict federal care poate fi pedepsit cu moartea.

Oficialităţile americane au declarat, sub acoperirea anonimatului, că fraţii Ţarnaev au pus la cale atentatul din motive religioase. Ei nu ar fi avut, însă, legături cu organizaţii teroriste islamice. În ianuarie, fratele mai mare, Tamerlan, a făcut scandal într-o moschee din Boston, după ce predicatorul l-a comparat pe profetul Mahomed cu pastorul Martin Luther King.

Anchetatorii au interogat-o şi pe văduva lui Tamerlan, o americană obişnuită convertită la islam după căsătoria care, potrivit unui prieten al ei, i-a "spălat creierul". Ieri,

La o săptămînă de la atentatul de la Maraton, locuitorii din Boston au păstrat un moment de reculegere.

Ceremonii au mai avut loc la Casa Albă, la bursa din New York şi în alte oraşe americane. Tot ieri, una din victimele atacului a fost condusă pe ultimul drum.

Potrivit ultimului bilanţ al FBI, pe lângă cei trei morţi, peste 200 de oameni au fost răniţi în explozii.

×
Subiecte în articol: atac bomba boston
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close