Antena 3 CNN Externe IPOTEZĂ ŞOC lansată de experţi în aviaţie: Ce s-ar fi întâmplat de fapt cu avionul AirAsia, dispărut deasupra Mării Java

IPOTEZĂ ŞOC lansată de experţi în aviaţie: Ce s-ar fi întâmplat de fapt cu avionul AirAsia, dispărut deasupra Mării Java

IPOTEZĂ ŞOC lansată de experţi în aviaţie: Ce s-ar fi întâmplat de fapt cu avionul AirAsia, dispărut deasupra Mării Java
Sursa foto: Foto: usnews.com
01 Ian 2015   •   20:09

Avionul Airbus 320 al companiei indoneziene AirAsia, dispărut duminică deasupra Mării Java, se pare că ar fi aterizat forţat pe apă şi apoi s-a scufundat, apreciază mai mulţi experţi în aviaţie, după analiza primelor indicii, scrie joi AFP.

Primul detaliu în favoarea acestei ipoteze este că emiţătorul pentru localizare de urgenţă (ELT) nu a transmis niciun semnal.

În cazul unui impact urmat de avarierea avionului, indiferent dacă se produce pe sol sau pe apă, acest dispozitiv transmite un semnal, iar inexistenţa unui asemenea mesaj poate indica faptul că echipajul ar fi reuşit o aterizare de urgenţă pe apă şi fuselajul aparatului nu s-a dezintegrat.

Aeronava, un Airbus A320-220, cursă low-cost a unei companii malaeziene, decolase din insula Java cu destinaţia Singapore, cu 155 de pasageri la bord şi 7 membri ai echipajelor.

Cursa Air Asia 8501 a pierdut contactul cu turnul de control la o oră de la decolare, la puţin timp după ce pilotul ceruse să circule pe o rută neobişnuită, din cauza turbulenţelor.

Acesta este al treilea avion al unei companii aeriene din Malaezia care e implicat într-o tragedie, în 2014. În martie, o cursă Malaezian Airlines a dispărut cu 239 de oameni la bord şi nu a fost găsită. În iulie, zborul MH17, al aceleiaşi companii, a fost doborît în Ucraina. La bord se afla şi un român.

×
Subiecte în articol: tragedie aviatica
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close