Antena 3 Externe Ipoteză şocantă în cazul ATENTATULUI din Burgas. Ce susţine un diplomat iranian în legătură cu organizarea atacului

Ipoteză şocantă în cazul ATENTATULUI din Burgas. Ce susţine un diplomat iranian în legătură cu organizarea atacului

de Antena3.ro    |    26 Iul 2012   •   14:59
Ipoteză şocantă în cazul ATENTATULUI din Burgas. Ce susţine un diplomat iranian în legătură cu organizarea atacului
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA

Ambasadorul Iranului la Naţiunile Unite susţine că atentatul comis la aeroportul din Burgas, incident terorist soldat cu moartea a cinci israelieni şi a unui bulgar, a fost organizat chiar de către Israel, informează agenţia de presă RIA Novosti. Atentatul a fost atribuit de Statele Unite şi de statul evreu mişcării Hezbollah şi Iranului.

"O asemenea operaţiune teroristă putea fi planificată şi comisă doar de acelaşi regim a cărui scurtă istorie este plină de operaţiuni teroriste şi asasinate menite să îi implice pe alţii, pentru scopuri politice înguste", afirmă Mohammad Khazaee, ambasadorul Iranului la ONU, citat de RIA Novosti.

"Este uimitor că, la doar câteva minute după atacul terorist, oficialii israelieni îl atribuiau Iranului", argumentează Khazaee, conform site-ului bulgar Novinite.com şi postului Russia Today.

"Iranul nu s-ar implica niciodată într-un atentat atât de josnic împotriva unor oameni nevinovaţi", susţine diplomatul iranian.

Adjunctul ambasadorului israelian la ONU, Haim Waxman, a catalogat drept "terifiante" declaraţiile diplomatului iranian. "Sunt afirmaţii terifiante, dar deloc surprinzătoare din partea unui guvern care susţine că atentatele din 11 septembrie 2001 au fost o conspiraţie şi care neagă Holocaustul", subliniază Waxman.

Atentatul comis pe 18 iulie la Burgas (Bulgaria) a vizat un autocar cu turişti israelieni, soldându-se cu moartea a cinci israelieni şi a unui bulgar. A şaptea victimă se presupune că este un terorist sinucigaş.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele Shimon Peres au atribuit atentatul din Bulgaria mişcării şiite libaneze Hezbollah, susţinută de Iran.

În acelaşi timp, postul Al-Manar, un instrument de propagandă al Hezbollah, prezentase imediat după atentat detalii despre modul de comitere a acestuia, sugerând astfel implicarea.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close